Opinie | Opinie, Forum Rowerowe, Porady - Rowery Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
15 marca 2019

Kask szosowy Nairo Quintany, stylowy łańcuch i próba kradzieży roweru z zabezpieczeniem ABUS

Cześć. Jeśli o szóstej rano jestem na nogach to znaczy, że przede mną ważny dzień. Nie, nie mam na myśli porannej ustawki z kumplami, ale zaproszenie do serca marki Abus, a nawet dwóch.
511
 
Czytaj
28 stycznia 2019

Przeziębienie – możesz sobie z nim poradzić

Ostatni czas to głównie sezon grypowy – gdzie się nie odwrócę, wszyscy chorzy. Dopadło też i mnie. Na szczęście u mnie przeziębienie zazwyczaj kończy się po 3 dniach domowej kuracji bez antybiotyków. Naturalnie, czasami jesteśmy w sytuacji kiedy leki są niezbędne. Możemy jednak wesprzeć swoje leczenie domowymi sposobami. Jakimi?
2918
 
Czytaj
16 stycznia 2019

Czy wewnętrzne prowadzenie linek, pancerzy i przewodów w rowerze jest naprawdę takie fajne?

Poprowadzenie pancerzy wewnątrz ramy było niewątpliwie wydarzeniem wartym odnotowania w historii teraźniejszych rowerów. Czas zastanowić się nad plusami i minusami tego rozwiązania!
1603
 
Czytaj
18 grudnia 2018

Jak powstają polskie ramy karbonowe Kross? Sprawdzamy krok po kroku

Dziś z wyjątkowego miejsca. Dotarłem do fabryki rowerów Kross w Przasnyszu. Przez kilka godzin miałem okazję patrzeć jak tworzy się nierzadko obiekty marzeń. Ile w tym wszystkim wysiłku jak wielu ludzi. Wreszcie miałem okazję zobaczyć krok po kroku jak tworzy się ramy z kompozytu. Poznajcie Piotra, człowieka, który odpowiada tutaj za niezwykle skomplikowany proces produkcji karbonu na którego kanwie powstaje dusza m.in. Krossa Level 10.0.
31185
 
Czytaj
21 listopada 2018

4 aluminiowe rowery szosowe dla początkujących za rozsądne pieniądze

Ostatnio wspólnie przeglądaliśmy najdroższe szosy będące spełnieniem kolarskich marzeń. Dziś typuje 4 rowery za nieco bardziej rozsądne pieniądze. Gdybym dziś zaczynał na nowo przygodę z rowerem to co bym wybrał?
25337
 
Czytaj
16 listopada 2018

4 rowery moich marzeń na które mnie nie stać. Pinarello, Trek, BMC, Canyon...

Ze swojego roweru jestem bardzo zadowolony i zaspokaja moje potrzeby w 200 procentach. Nie zmienia to jednak faktu, że gdybym miał nieograniczony budżet to zainwestowałbym w jeden z czterech rowerów moich marzeń.
22125
 
Czytaj
15 listopada 2018

6 największych mitów dotyczących treningu na trenażerze

Dziś rozprawiamy się ze stereotypami, które krążą po Internecie i są obecne niemal wszędzie tam, gdzie porusza się kwestię treningu poza sezonem. Niestety niemal większość rowerzystów uważa, że trenażer to czyste zło, a zima służy odpoczywaniu, albo jeździe po śniegu na MTB dwa razy w tygodniu.
8660
 
Czytaj
6 listopada 2018

Full czy hardtail - co wybrać?

Kilka lat temu zaczęłam swoją przygodą z rowerem zaczynając od hardatil’a. Ten model zaszczepił we mnie miłość do jednośladów. Przeżyłam z nim bardzo wiele, aby w tym roku przesiąść się na fulla. Sezon dobiega końca więc czas na podsumowanie. Co zatem wybrać: fulla czy hardtail’a?
15770
 
Czytaj
23 października 2018

Ostatni raz cokolwiek mówię o motywacji do regularnego uprawiania sportu

Największą satysfakcję mam wtedy, gdy ktoś mówi mi, że zmotywowałem go do regularnych treningów, zrzucenia kilku kilogramów czy do rzadszego narzekania. Jednak nie jestem coachem, a nawet nieco brzydzę się tym określeniem. Ja tylko mówię o swoich doświadczeniach, refleksjach, słabościach i sposobach codziennej walki.
10558
 
Czytaj
15 października 2018

Rusz się. Kup rower. To najlepsze co możesz dla siebie zrobić

Po co tyle jeździsz na tym rowerze? Przecież i tak niczego nie osiągniesz. Nie masz na co wydawać pieniędzy? Tylko blokujesz ruch i utrudniasz życie innym. Te zdania brzmią znajomo? Tak to głos częstej frustracji, którą inni chcą zaszczepić także Tobie.
43529
Szybkie porady
 
Czytaj
492bowl of cornflakes on the old table
 
Czytaj
20420190316_103336
 
Czytaj
164Women on bike

 
Czytaj
1011shimano-xtr-boost-front-hub-copy-278770-1
 
Czytaj
1299jguillematalaya
Społeczność
Zdrowie
 
bowl of cornflakes on the old table
 
Business man working concentrated on documents
 
sport, fitness, weight loss, diet and people concept - close up of woman measuring waist size by tape in gym
 
Pistachio nuts in wooden bowls placed on wooden.
 
Female legs in bed, closeup. Woman body and skin care, tired legs after working day or fitness workout
Top 5
To się czyta:
Sortowanie
 
1
Zdrowe płatki na śniadanie – hit czy mit?