Zdrowie
Aktualnie czytasz:
Malina jako naturalny spalacz tkanki tłuszczowej
0

Kolejnym sezonowym owocem, który niedawno zawitał w sklepach i ogrodach jest nasza polska, zdrowa malina. W zależności od gatunku, owoce te mogą przybierać różne barwy: od czarnego i ciemnoczerwonego, przez różowy, żółty aż do białawego. Bez względu na rodzaj każdy z tych gatunków dostarczy nam mnóstwa ważnych składników przy niewielkiej dawce kalorycznej. To wszystko sprawia, że owoce maliny są idealnym uzupełnieniem  zdrowej, sezonowej diety.

100 gr malin dostarcza naszemu organizmowi jedynie ok. 40 kcal. Owoce te są bogate w witaminę C, K i B3, a także mangan, cynk, potas, magnez i tak ważny dla kobiet w ciąży – kwas foliowy. Dodam jeszcze, że maliny zawierają duże ilości błonnika, który zwiększa uczucie sytości,  usprawnia pracę jelit i działa wspomagająco na cały układ pokarmowy. To natomiast wpływa na przyspieszenie przemiany materii. Malina posiada jeszcze jeden, wykorzystywany także przez firmy farmaceutyczne składnik tzw. keton malinowy. Możecie się z nim spotkać w składzie środków na odchudzanie, wymieniany na etykietach jako raspberry ketone. Jest to związek, który wpływa na aktywność noradrenaliny, co w konsekwencji wspomaga proces  spalania tłuszczu w naszym organizmie.

Podsumowując – malina  działa  prozdrowotnie i  prooddchudzająco (chyba nie ma takiego słowa ;)) Zamiast więc obciążać wątrobę kolejnymi suplementami sięgnij po naturalny spalacz tłuszczu – malinę. Pamiętaj jednak, że sezon na te owoce nie trwa wiecznie 😉

Zobacz także:
Jaka jest Twoja reakcja?
Super!
50%
Interesujące
50%
heh...
0%
Że co?
0%
Grrrr!
0%
Smutne
0%

Podziel się opinią