Opinie | Opinie, Forum Rowerowe, Porady - Rowery Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
6 czerwca 2019

Spuszczam sobie wpie... Mój ulubiony rodzaj treningu. 40 km na czas dla odreagowania

Jest 18. Z bólem głowy wychodzę z pracy. Wpycham się w korki i po drodze do domu zahaczam o miejscowość Gassy. W okolicy porzucam samochód i realizuje plan, którego podczas rozgrzewki zaczynam powoli żałować. Chcę sobie zrobić mentalny detoks, a to oznacza 40 kilometrów na czas, pomimo zmęczenia po całym dniu na nogach.

Znowu zaczynam samego siebie od razu tłumaczyć i usprawiedliwiać. Wiem, że jeśli nie zrobię planu to będę na siebie zły, albo przyznam się do porażki, walkowera, białej flagi przyczepionej do tego niebieskiego kasku Abus Gamechanger. Do tego dochodzi demotywujący wiatr 26 km/h i tylko sobie wmawiam, że na pewno źle mi pójdzie i nie zobaczę progresu.

Z [...]

678
 
Czytaj
3 czerwca 2019

100 km na rowerze raz jeszcze. Kiedy ma to sens, a kiedy długie dystanse nie pomagają

Widzę niezłą burzę po stwierdzeniu, że dla mnie leniwe robienie setki na rowerze nie ma sensu jeśli chodzi o poprawę mojej wydolności. Tymczasem nic nie wspomniałem o ogólnej wytrzymałości czy przygotowaniu do wyścigów na podobnych dystansach.
1802
 
Czytaj
29 maja 2019

100 kilometrów na rowerze: Setka jest bez sensu, ale ma swoje zalety

Jest sobota, 10:30, oglądam właśnie film o kolesiu co biega 365 dni w roku. Jest mega kozakiem. To co lubię najbardziej w weekend to ta nieśpieszna kawa łóżku. Dziś nie ma żadnej ustawki, ani zawodów, ani skomplikowanego treningu. Dlatego mogę się spokojnie wyspać, zwlec się kiedy chce.
2133
 
Czytaj
23 kwietnia 2019

Mój debiut: Duathlon Rumia 2019. Na czym polegają tego typu zawody?

Jest już po 21. Trochę długo mi zeszło na zastanawianiu się, czy na zawody wyjechać o 4 rano, czy jednak przespać się w hotelu. Na duathlon mam ponad 400 kilometrów. Jadę do Rumii.
113
 
Czytaj
9 kwietnia 2019

Testujemy rower elektryczny w góry - Giant Stance E+ 2 Power 2019

Wszystko co na prąd, jest ostatnio trendy. Czy Giant Stance E+ 2 Power 2019 udowodni, że elektryczność słusznie jest modna?
266
 
Czytaj
15 marca 2019

Kask szosowy Nairo Quintany, stylowy łańcuch i próba kradzieży roweru z zabezpieczeniem ABUS

Cześć. Jeśli o szóstej rano jestem na nogach to znaczy, że przede mną ważny dzień. Nie, nie mam na myśli porannej ustawki z kumplami, ale zaproszenie do serca marki Abus, a nawet dwóch.
613
 
Czytaj
28 stycznia 2019

Przeziębienie – możesz sobie z nim poradzić

Ostatni czas to głównie sezon grypowy – gdzie się nie odwrócę, wszyscy chorzy. Dopadło też i mnie. Na szczęście u mnie przeziębienie zazwyczaj kończy się po 3 dniach domowej kuracji bez antybiotyków. Naturalnie, czasami jesteśmy w sytuacji kiedy leki są niezbędne. Możemy jednak wesprzeć swoje leczenie domowymi sposobami. Jakimi?
2918
 
Czytaj
16 stycznia 2019

Czy wewnętrzne prowadzenie linek, pancerzy i przewodów w rowerze jest naprawdę takie fajne?

Poprowadzenie pancerzy wewnątrz ramy było niewątpliwie wydarzeniem wartym odnotowania w historii teraźniejszych rowerów. Czas zastanowić się nad plusami i minusami tego rozwiązania!
1756
 
Czytaj
18 grudnia 2018

Jak powstają polskie ramy karbonowe Kross? Sprawdzamy krok po kroku

Dziś z wyjątkowego miejsca. Dotarłem do fabryki rowerów Kross w Przasnyszu. Przez kilka godzin miałem okazję patrzeć jak tworzy się nierzadko obiekty marzeń. Ile w tym wszystkim wysiłku jak wielu ludzi. Wreszcie miałem okazję zobaczyć krok po kroku jak tworzy się ramy z kompozytu. Poznajcie Piotra, człowieka, który odpowiada tutaj za niezwykle skomplikowany proces produkcji karbonu na którego kanwie powstaje dusza m.in. Krossa Level 10.0.
32777
 
Czytaj
21 listopada 2018

4 aluminiowe rowery szosowe dla początkujących za rozsądne pieniądze

Ostatnio wspólnie przeglądaliśmy najdroższe szosy będące spełnieniem kolarskich marzeń. Dziś typuje 4 rowery za nieco bardziej rozsądne pieniądze. Gdybym dziś zaczynał na nowo przygodę z rowerem to co bym wybrał?
25643
Szybkie porady
 
Czytaj
plakat
 
Czytaj
339Woamn sick at home on the couch
 
Czytaj
226Untitled Project

 
Czytaj
10220190609_181946
 
Czytaj
50320190526_132443
Społeczność
Zdrowie
 
business-man-working-concentrated-on-documents-PGL4YX2-1024x703
 
Woamn sick at home on the couch
 
healthy food
 
20190526_132443
 
lars-blankers-564563-unsplash
Top 5
To się czyta:
Sortowanie
 
1
BMC Timemachine 01 DISC do walki z czasem